Deilig og frisk asiatisk salat med mye grønnsaker og litt kjøtt.
Mye av deiligheten kommer fra den gode sausen, men vi jukser litt og har over stekesjyen også.
Vi serverer vanligvis med litt enkel basmatiris ved siden av.

Ingredienser:
- 2 ss fersk limejuice
- 1 ts finhakket palmesukker (evt. noe annet brunt sukker)
- 1 ss fish sauce
- 2 ts sesam-olje
- 1 ts soyasaus
- 2 ts fint revet fersk ingefær
- 1 hvitløksfedd, knust
- ca 500g entrecote
- ca 4 tomater i biter
- 1 agursk i biter
- 1 rødløk i båter
- 1 lang fersk rød chili delt og uten frø, skåret i tynne skiver
- 1 bunt fersk koriander – bladene
Fremgangsmåte:
Bland limejuice, sukker, fish-sauce, sesamolje, soyasaus, ingefær og hvitløk i en skål.
Legg kjøttet i et passe fat og hell halvparten av sausen over for å marinere. Marineres ca 2 timer, eller så lenge som du har tid til.
Varm en panne til den er skikkelig varm, styrke 8 av 10 på vår platetopp. Stek kjøttet i til det har en real skorpe men fortsatt er litt rått i midten. 
Hell litt soyasaus over kjøttet for å få litt mer smak, men ikke stek soyasaus lenge på høy varme, det brenner seg fort og koster deg en stekepanne.
Plasser grønnsakene og koriander i en bolle/serveringsfat, skjær kjøttet i tynne skiver og legg over og hell resten av sausen over.
Pynt med litt ekstra koriander og noen båter lime.
Server med ris.



Leave a reply
You must be logged in to post a comment.